Du behöver
- 500 g gösfilé
- salt (3 msk salt per liter vatten)
- Marinaden:
- 1 1/2 msk salt
- 2 msk socker
- 2 tsk krossade vitpepparkorn
- 2 msk finklippt dill
- 3/4 dl vitvinsvinäger
- 1 dl matolja
- Tomatsalladen:
- 120 g röda cocktailtomater
- 120 g gula cocktailtomater
- 1/2 msk balsamvinäger
- 2 kvistar plockad dill
Gör så här
1
Skär filén benfri och i lagom stora munsbitar. Lägg fisken i en skål. Mät upp så mycket vatten som täcker och blanda med salt. Häll saltvattnet över fisken och låt stå i ett dygn i kylskåp. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Blanda ner oljan sist. Häll av saltvattnet från fisken. Tillsätt marinaden och låt stå kallt i ytterligare 2 dygn. Servera med den goda tomatsalladen.
2
Tomatsalladen Skär tomaterna i halvor eller kvartar. Blanda ner balsamvinäger, dill och lite flingsalt. Toppa med hyvlad parmesanost.
Tid 20 minuter + 1 dygn i saltlake, 10 minuter + 2 dygn i marinad.