Du behöver

  • 500 g gösfilé
  • salt (3 msk salt per liter vatten)
  • Marinaden:
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 tsk krossade vitpepparkorn
  • 2 msk finklippt dill
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • Tomatsalladen:
  • 120 g röda cocktailtomater
  • 120 g gula cocktailtomater
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 kvistar plockad dill

Gör så här

1
Skär filén benfri och i lagom stora munsbitar. Lägg fisken i en skål. Mät upp så mycket vatten som täcker och blanda med salt. Häll saltvattnet över fisken och låt stå i ett dygn i kylskåp. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Blanda ner oljan sist. Häll av saltvattnet från fisken. Tillsätt marinaden och låt stå kallt i ytterligare 2 dygn. Servera med den goda tomatsalladen.

2
Tomatsalladen Skär tomaterna i halvor eller kvartar. Blanda ner balsamvinäger, dill och lite flingsalt. Toppa med hyvlad parmesanost.


Kommentar:
Tid 20 minuter + 1 dygn i saltlake, 10 minuter + 2 dygn i marinad.