Du behöver
- 1 tsk curry
- 3–4 msk matolja
- 4 gösfiléer à 150 g med skinn, fjällade
- Potatismoset:
- 8 hg potatis, mjölig
- 25 g smör
- 1/2 rödlök
- 1 äpple
- 1 dl riven pepparrot
- ca 1 dl mjölk och creme fraiche
- salt, peppar
Gör så här
1
Hetta upp curryn med matoljan i en stekpanna och låt fräsa en stund så smakerna tas upp ordentligt av oljan. Stek gösen i oljan med skinnsidan ner ett par minuter. När fiskköttet är vitt är fisken klar.
2
Potatismoset: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Finhacka löken och skär äpplet i små tärningar. Riv pepparroten. Häll av potatisvattnet. Tillsätt smör och lite i taget av mjölken med en klick creme fraiche tills du får önskad konsistens. Blanda ner lök, äpple och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.