Du behöver

  • 1 tsk curry
  • 3–4 msk matolja
  • 4 gösfiléer à 150 g med skinn, fjällade
  • Potatismoset:
  • 8 hg potatis, mjölig
  • 25 g smör
  • 1/2 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 dl riven pepparrot
  • ca 1 dl mjölk och creme fraiche
  • salt, peppar

Gör så här

1
Hetta upp curryn med matoljan i en stekpanna och låt fräsa en stund så smakerna tas upp ordentligt av oljan. Stek gösen i oljan med skinnsidan ner ett par minuter. När fiskköttet är vitt är fisken klar.

2
Potatismoset: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Finhacka löken och skär äpplet i små tärningar. Riv pepparroten. Häll av potatisvattnet. Tillsätt smör och lite i taget av mjölken med en klick creme fraiche tills du får önskad konsistens. Blanda ner lök, äpple och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.