Du behöver

  • 1 sida tunna revbensspjäll, drygt 1 kg
  • salt
  • Glaze:
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk majsenaredning
  • Salsa:
  • 200 g tärnad mango (fryst, tinad går bra)
  • 3 tomater, tärnade
  • 1 burk svarta bönor, avrunna, sköljda
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta)
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad mynta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Salta revbensspjället på båda sidor. Lägg det i en långpanna och sätt in i ugnen.

2
Fräs under tiden chili och vitlök i en kastrull med olja. Häll på 2 deciliter vatten, kalvfond, soja och honung. Koka ihop i ett par minuter, red av med majsenaredning.

3
Ta ut spjällen efter 15 minuter och pensla dem med glazen. Stek dem i ytterligare 20 minuter. Pensla minst en gång till under stekningen.

4
Rör ihop ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.

5
Skär upp revbensspjället och servera salsan till.