Du behöver
- 1 sida tunna revbensspjäll, drygt 1 kg
- salt
- Glaze:
- 1 röd chili, finhackad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 1 msk kalvfond på flaska
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 1 msk majsenaredning
- Salsa:
- 200 g tärnad mango (fryst, tinad går bra)
- 3 tomater, tärnade
- 1 burk svarta bönor, avrunna, sköljda
- 1 tsk sambal oelek (chilipasta)
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- 1 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad mynta
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Salta revbensspjället på båda sidor. Lägg det i en långpanna och sätt in i ugnen.
2
Fräs under tiden chili och vitlök i en kastrull med olja. Häll på 2 deciliter vatten, kalvfond, soja och honung. Koka ihop i ett par minuter, red av med majsenaredning.
3
Ta ut spjällen efter 15 minuter och pensla dem med glazen. Stek dem i ytterligare 20 minuter. Pensla minst en gång till under stekningen.
4
Rör ihop ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
5
Skär upp revbensspjället och servera salsan till.