Du behöver

  • 600 g lammkött tärnat
  • 1 st gul lök stor, grovt hackad
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • olja
  • 6 st morötter skurna i bitar
  • 6 st palsternackor skurna i bitar
  • 150 g kålrot skuren i mindre bitar
  • 2 st lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 2 st burkar krossad tomat (400 g)
  • 4 dl rödvin
  • 2 krm oregano
  • 2 krm timjan
  • 2 krm rosmarin
  • 2 krm kajennpeppar
  • 6 st chorizokorvar skurna i skivor
  • 2 st burkar stora vita bönor

Till garnering:

citron tunna strimlor av
bladpersilja

Gör så här

1
Bryn det tärnade lammköttet och lök och vitlök i olja. Tillsätt rotsakerna och lagerbladen. Slå på vattnet och krossade tomater. Låt sjuda 1 timme eller tills köttet känns mört.

2
Slå på vinet och strö över kryddorna. Låt sjuda cirka 30 minuter till.

3
Rör till sist ner korv och bönor. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp, garnera med citronstrimlor och bladpersilja och servera.