Du behöver
- 600 g lammkött tärnat
- 1 st gul lök stor, grovt hackad
- 4 st vitlöksklyftor hackade
- olja
- 6 st morötter skurna i bitar
- 6 st palsternackor skurna i bitar
- 150 g kålrot skuren i mindre bitar
- 2 st lagerblad
- 3 dl vatten
- 2 st burkar krossad tomat (400 g)
- 4 dl rödvin
- 2 krm oregano
- 2 krm timjan
- 2 krm rosmarin
- 2 krm kajennpeppar
- 6 st chorizokorvar skurna i skivor
- 2 st burkar stora vita bönor
Till garnering:
citron tunna strimlor av
bladpersilja
Gör så här
1
Bryn det tärnade lammköttet och lök och vitlök i olja. Tillsätt rotsakerna och lagerbladen. Slå på vattnet och krossade tomater. Låt sjuda 1 timme eller tills köttet känns mört.
2
Slå på vinet och strö över kryddorna. Låt sjuda cirka 30 minuter till.
3
Rör till sist ner korv och bönor. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp, garnera med citronstrimlor och bladpersilja och servera.