Du behöver
- 0.5 l vitkål strimlad
- 0.5 st röd paprika tärnad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 2 msk rapsolja
- 1 l kokt ris
- 1 tsk curry
- 2 st ägg
- 1 msk chili garlic sauce eller 1 tsk sambal oelek
- 1 msk soja
- salt
- rostad lök
- räkor stekt, tärnat kött eller kyckling
Gör så här
1
Fräs vitkål, paprika och vitlök i 3–4 minuter i en stor stekpanna med olja. Tillsätt ris och curry och stek i ytterligare 2 minuter. Knäck i äggen och blanda runt så att de blandas in i riset och stelnar. Vill man ha en torrare rätt kan man vändsteka äggen för sig och servera till.
2
Krydda med chili garlic sauce, soja, salt och strö över rostad lök.
Passar bra när du har ris som rest.