Du behöver
- 4 skivor bacon
- 4 kycklingfiléer
- 2 msk solros- eller rapsolja
- salt och svartpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 2 morötter
- 1 broccolistånd
- 200 g port salutost
- eller cheddarost
- 1 dl cashewnötter eller 3/4 dl pinjenötter
Gör så här
1
Snurra en baconskiva runt varje kycklingfilé och dra åt hårt så att den sitter kvar under stekningen. Bryn filéerna på båda sidor till gyllene färg i olja i stekpanna.
2
3
Krydda med salt, peppar och paprika. Ta upp filéerna på en tallrik.
4
Skala morötterna och skär dem i långa, tunna skivor. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg kycklingfiléerna ovanpå.
5
6
Skär broccolitopparna av stjälkarna, skiva stjälkarna. Förväll 1 minut i kokande vatten. Sila av och lägg broccolin mellan kycklingfiléerna i formen. Toppa med ostskivor och strö på nötter.
7
8
Sätt in formen på nedre falsen i ugnen i 200 grader och stek rätten i 25–30 minuter tills filéerna är genomstekta, alltså vita inuti.