Du behöver

  • 4 skivor bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk solros- eller rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 morötter
  • 1 broccolistånd
  • 200 g port salutost
  • eller cheddarost
  • 1 dl cashewnötter eller 3/4 dl pinjenötter

Gör så här

1
Snurra en baconskiva runt varje kycklingfilé och dra åt hårt så att den sitter kvar under stekningen. Bryn filéerna på båda sidor till gyllene färg i olja i stekpanna.

2

3
Krydda med salt, peppar och paprika. Ta upp filéerna på en tallrik.

4
Skala morötterna och skär dem i långa, tunna skivor. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg kycklingfiléerna ovanpå.

5

6
Skär broccolitopparna av stjälkarna, skiva stjälkarna. Förväll 1 minut i kokande vatten. Sila av och lägg broccolin mellan kycklingfiléerna i formen. Toppa med ostskivor och strö på nötter.

7

8
Sätt in formen på nedre falsen i ugnen i 200 grader och stek rätten i 25–30 minuter tills filéerna är genomstekta, alltså vita inuti.