Du behöver

  • 1 kg limousinkött, eller annat nötkött; högrev, märgpipa eller ytterlår
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 flaska rött vin
  • 5 dl köttfond (vatten + koncentrerad fond)
  • några kvistar färsk timjan
  • 4 lagerblad
  • 150 g färsk svamp (kantarell, trattkantarell, champinjon)
  • smör
  • 3 morötter
  • majsenaredning

Gör så här

1
Putsa och skär köttet i mindre kuber. Skala och dela löken i klyftor samt finhacka vitlöken. Bryn kött tillsammans med lök och vitlök i en gryta. Salta och peppra ordentligt. Häll över vin och fond, tillsätt timjan och lagerblad. Låt sjuda under lock i 2 timmar.

2

3
Dela svampen i mindre bitar och stek den i lite smör och salt i en panna. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Lyft av locket från grytan och släng i morötterna, och låt allt koka i 20 minuter.

4

5
Tillsätt svampen och red av grytan med lite majsenaredning. Smaka av med salt och peppar. Servera med rykande nypressad potatis.


Kommentar:
Tid 2 1/2 timme