Du behöver
- 1 kg limousinkött, eller annat nötkött; högrev, märgpipa eller ytterlår
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 flaska rött vin
- 5 dl köttfond (vatten + koncentrerad fond)
- några kvistar färsk timjan
- 4 lagerblad
- 150 g färsk svamp (kantarell, trattkantarell, champinjon)
- smör
- 3 morötter
- majsenaredning
Gör så här
1
Putsa och skär köttet i mindre kuber. Skala och dela löken i klyftor samt finhacka vitlöken. Bryn kött tillsammans med lök och vitlök i en gryta. Salta och peppra ordentligt. Häll över vin och fond, tillsätt timjan och lagerblad. Låt sjuda under lock i 2 timmar.
2
3
Dela svampen i mindre bitar och stek den i lite smör och salt i en panna. Skala och dela morötterna i mindre bitar. Lyft av locket från grytan och släng i morötterna, och låt allt koka i 20 minuter.
4
5
Tillsätt svampen och red av grytan med lite majsenaredning. Smaka av med salt och peppar. Servera med rykande nypressad potatis.
Tid 2 1/2 timme