Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 liten burk (55 g) ansjovis
  • med spad
  • 1 liten purjolök
  • 5 msk rökt kaviar, typ Kalles
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • svartpeppar
  • Palsternackor:
  • 500 g palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en ugnssäker, smord form.

2
Hacka ansjovis och purjo. Blanda med resten av ingredienserna inklusive ansjovisspadet. Slå blandningen över strömmingen.

3
Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.

4

5
Palsternackor:

6
Skala och skär palsternackorna i stavar. Koka dem i saltat vatten i 3 minuter, spola kallt.

7
Bryn smöret i en panna och fräs palsternacksstavarna snabbt. Strö över hackad persilja, salta och peppra. Servera till strömmingslådan.