Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 1 liten burk (55 g) ansjovis
- med spad
- 1 liten purjolök
- 5 msk rökt kaviar, typ Kalles
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl hackad dill
- svartpeppar
- Palsternackor:
- 500 g palsternackor
- 2 msk smör
- 1/2 dl hackad persilja
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en ugnssäker, smord form.
2
Hacka ansjovis och purjo. Blanda med resten av ingredienserna inklusive ansjovisspadet. Slå blandningen över strömmingen.
3
Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.
4
5
Palsternackor:
6
Skala och skär palsternackorna i stavar. Koka dem i saltat vatten i 3 minuter, spola kallt.
7
Bryn smöret i en panna och fräs palsternacksstavarna snabbt. Strö över hackad persilja, salta och peppra. Servera till strömmingslådan.