Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 15 g grön kardemumma (med skal)
  • 150 g strösocker
  • 4 äggulor
  • Rabarberkompott
  • 4 stjälkar rabarber
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • råsocker

Gör så här

1
Blanda grädde, mjölk och kardemumma i en kastrull. Koka nätt och jämnt upp. Ta kastrullen av plattan.

2
Rör samman socker och äggula med en träslev. Rör ner äggblandningen i gräddmjölken. Sätt smeten i kylskåpet att dra över natten.

3

4
Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Låt rabarberbitarna smälta ner på platta på svag värme.

5
Låt kallna, sila bort saften.

6
Fördela rabarbern i små formar och sila gräddsmeten över. Sätt formarna på en ugnsplåt.

7

8
Grädda crème bruléerna mitt i ugnen i 100 grader, gärna varmluft, cirka 30 minuter tills smeten stannat.

9
Ta ut plåten och låt desserterna kallna. Strö på råsocker och karamellisera ytan med en brännare.