Du behöver
- 6 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 15 g grön kardemumma (med skal)
- 150 g strösocker
- 4 äggulor
- Rabarberkompott
- 4 stjälkar rabarber
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk vatten
- råsocker
Gör så här
1
Blanda grädde, mjölk och kardemumma i en kastrull. Koka nätt och jämnt upp. Ta kastrullen av plattan.
2
Rör samman socker och äggula med en träslev. Rör ner äggblandningen i gräddmjölken. Sätt smeten i kylskåpet att dra över natten.
3
4
Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Låt rabarberbitarna smälta ner på platta på svag värme.
5
Låt kallna, sila bort saften.
6
Fördela rabarbern i små formar och sila gräddsmeten över. Sätt formarna på en ugnsplåt.
7
8
Grädda crème bruléerna mitt i ugnen i 100 grader, gärna varmluft, cirka 30 minuter tills smeten stannat.
9
Ta ut plåten och låt desserterna kallna. Strö på råsocker och karamellisera ytan med en brännare.