Du behöver
- 500 g risgrynsgröt eller 3/4 dl rundkornigt ris + ca 5 dl gammaldags mjölk
- 0.5 tsk salt
- 50 g mandel hackad
- 2 st ägg
- 1 msk potatismjöl
- 1/2 -1 g saffran
- 2 st sockerbit
Gör så här
1
Använd köpt risgrynsgröt som bas för pannkakan. Eller koka en gröt på ris och gammaldags mjölk enligt anvisning på risförpackningen. Smaka av med salt. Låt kallna.
2
Blanda mandel, ägg och potatismjöl i gröten.
3
4
Krossa saffranet med sockerbitarna i en mortel och rör ner
5
i smeten. Skölj morteln med lite mjölk för att få med allt saffran. Rör smeten jämn.
6
7
Häll smeten i en smord och potatismjölströdd liten långpanna, eller pajform (22 cm i diameter).
8
Grädda pannkakan mitt i ugnen i 225 grader 25–30 minuter tills smeten stannat.
9
10
Serveras ljummen med salmbärssylt, hallonsylt eller björnbärssylt samt vispad grädde.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Tips! Laga saffranspannkaka åt många i stor långpanna: tredubbla receptet, skär i 20 bitar när den svalnat.