Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 30–50 g jäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • ca 1 dl krusbärsmarmelad
  • Till dekor
  • 1 ägg, vispat
  • pärlsockerm

Gör så här

1
Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till cirka 37 grader (fingervärme). Smula jästen och vispa ut den i mjölkblandningen.

2
Tillsätt socker, salt och så mycket vetemjöl att du har en hanterbar deg. Låt den vara så lös som det bara går för fluffigare bullar. Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 30 minuter).

3
Dela degen i cirka 16 bitar. Platta ut degen i handen, kanske med hjälp av lite mjöl och lägg i en klick marmelad innan du rullar ihop bullen. Lägg i stabila formar. Låt jäsa cirka 30 minuter till. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i 125 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.