Du behöver
- 8–10 kycklinglårfiléer (benfria)
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2tsk salt
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- 1/2 kruka färsk dragon
- 2 msk smör
- 1 1/2 torrt vitt vin
- 1 1/2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- eller 1/2 tärning hönsbuljong
- 2–3 msk ljus majsenaredning
- Quinoasallad
- 3 dl quinoa
- 6 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 squash, ca 500 g
- 1 1/2 msk (oliv)olja
- 1 ask körsbärstomater
- flingsalt, svartpeppar
Gör så här
1
Skölj och torka av filéerna. Lägg filéerna med snittytan uppåt. Blanda mjöl, salt och peppar. Strö lätt över köttytorna. Plocka dragonblad och lägg på köttet. Rulla samman varje filé och bind om med snöre.
2
Smält smöret i en traktörpanna med lock. Bryn köttet runt om på medelvarm platta. Blanda vin, vatten och fond. Häll vätskan i pannan. Koka upp och sjud under lock cirka 15 minuter tills kycklingrullarna är möra. Lägg upp på serveringsfat och håll varmt.
3
Red skyn genom att vispa ner redningsmjöl och ge ett kort uppkok. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över rullarna och servera.
4
5
Quinoasallad:
6
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Sila av i en sil. Fräs under tiden squashskivor i olja i stekpanna tills de får färg och mjuknar. Lägg i halva körsbärstomater och låt mjukna på eftervärme, under lock.
7
Blanda squash och tomater med quinoafröna. Strö på flingsalt och mal över peppar. Servera till kycklingrullarna.