Du behöver

  • 1 liter (500 g) hallon
  • 300 g sockerlag
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 gelatinblad, blötlagt
  • Björnbärssorbet:
  • 1 liter (500 g) björnbär
  • 300 g sockerlag
  • 1 msk pressad citronsaft
  • gelatinblad, blötlagt
  • Kokossorbet:
  • 500 g kokospuré (finns i
  • välsorterade delikatessbutiker)
  • 150 g sockerlag
  • 1 msk pressad limejuice
  • rivet skal av 1/2 limefrukt

Gör så här

1
Koka först en sockerlag av 6 deciliter (550 gram) strösocker, 3 deciliter vatten och 100 gram glykos (apoteksvara). Koka tills en (digital)termometer visar 106 grader. Låt kallna. Förvaras i burk med lock i kyl tills den ska användas.

2

3
De tre sorbeterna görs på samma sätt: Blanda ingredienserna till sorbetsorterna i glassmaskin. Gelatinbladet smälts i lite av bärpurén (går bra i mikron) och blandas med massan som fryses till mjuk sorbet. Spara sorbeten i en ask med lock i frysen. Gör likadant med de övriga sorterna.

4
Ta ut sorbeterna lite före servering ifall de förvarats i frysen.