Du behöver

  • 500 g utskuren biff i bit
  • 1 morot, skalad
  • det ljusgröna på en purjolök
  • 4 msk sweet chili
  • 4 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • olja till stekning och grillning
  • 8 stora champinjoner
  • i tjocka skivor
  • 300 g äggnudlar till kokning

Gör så här

1
Skär biffen i tunna skivor (3 millimeter). Skär morot och purjolök i tändsticksliknande strimlor. Bred ut köttskivorna och lägg på grönsaksstrimlorna. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg på ett fat.

2
Pensla ruladerna med en blandning av sweet chili, sesamolja och vitlök. Ställ kallt i 2 timmar.

3
Stek biffruladerna runt om i 3 minuter i rikligt med het olja, salta. Pensla champinjonskivorna med olja och grilla dem 1 minut på varje sida i en grillpanna (eller stek dem i stekpanna), salta sedan.

4
Dela ruladerna om du vill och servera med champinjonerna och nykokta nudlar. Glöm inte att ta bort tandpetarna.