Du behöver
- 500 g utskuren biff i bit
- 1 morot, skalad
- det ljusgröna på en purjolök
- 4 msk sweet chili
- 4 msk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- olja till stekning och grillning
- 8 stora champinjoner
- i tjocka skivor
- 300 g äggnudlar till kokning
Gör så här
1
Skär biffen i tunna skivor (3 millimeter). Skär morot och purjolök i tändsticksliknande strimlor. Bred ut köttskivorna och lägg på grönsaksstrimlorna. Rulla ihop, fäst med tandpetare och lägg på ett fat.
2
Pensla ruladerna med en blandning av sweet chili, sesamolja och vitlök. Ställ kallt i 2 timmar.
3
Stek biffruladerna runt om i 3 minuter i rikligt med het olja, salta. Pensla champinjonskivorna med olja och grilla dem 1 minut på varje sida i en grillpanna (eller stek dem i stekpanna), salta sedan.
4
Dela ruladerna om du vill och servera med champinjonerna och nykokta nudlar. Glöm inte att ta bort tandpetarna.