Du behöver

  • 400 g pasta
  • 1 dl russin
  • 50 g pinjenötter
  • 300 g broccolibuketter
  • Dressing:
  • 1 kuvert saffran
  • 1 dl hett vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliolja

Gör så här

1
Lägg russinen i vatten som täcker. Rosta pinjenötterna snabbt i varm stekpanna.

2
Koka pastan.

3
Rör ut saffran i kokande vatten. Smula i buljongtärningen. Rör tills det löst sig. Pressa i vitlöken och tillsätt chilioljan.

4
Låt broccolibuketterna koka med pastan de sista 2 minuterna.

5
Häll av kokvattnet från pastan och broccolin. Häll upp i en skål och slå över dressingen. Strö över russin och pinjenötter. Rör om. Flagor av parmesanost är gott över.