Du behöver
- ca 1 kg benfri lammstek
- Fyllning:
- 250 g djupfrysta hela spenatblad eller motsvarande mängd färsk
- 1/2 msk finhackad vitlök
- 1 msk olivolja
- 1 dl inlagd eller rostad, skalad paprika skuren i strimlor
- 100 g getost
- 1 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
- 2 msk hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad
Gör så här
1
Flatskär lammsteken till en tunn platta. Tina spenaten.
2
Fräs vitlöken i oljan, tillsätt spenaten och låt tillaga en kort stund. Fördela spenat, paprika och getost över köttet. Rulla ihop steken och bind upp den. Lägg steken på ett ugnssäkert fat.
3
Salta, peppra och strö över timjanhacket. Sätt i en köttermometer i köttet och stek tills termometern visar på 70 grader (lätt rosa) eller 75 grader (genomstekt).
4
Servera steken med potatisklyftor och en sallad.