Du behöver

  • ca 1 kg benfri lammstek
  • Fyllning:
  • 250 g djupfrysta hela spenatblad eller motsvarande mängd färsk
  • 1/2 msk finhackad vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl inlagd eller rostad, skalad paprika skuren i strimlor
  • 100 g getost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad

Gör så här

1
Flatskär lammsteken till en tunn platta. Tina spenaten.

2
Fräs vitlöken i oljan, tillsätt spenaten och låt tillaga en kort stund. Fördela spenat, paprika och getost över köttet. Rulla ihop steken och bind upp den. Lägg steken på ett ugnssäkert fat.

3
Salta, peppra och strö över timjanhacket. Sätt i en köttermometer i köttet och stek tills termometern visar på 70 grader (lätt rosa) eller 75 grader (genomstekt).

4
Servera steken med potatisklyftor och en sallad.