Du behöver
- 600 g högrev i små bitar
- 140 g bacon finskuren
- 1 msk rapsolja
- 2 st gula lökar finhackade
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st paprika finhackad
- 1 st tomater burk konserverade
- 2 st öl flaskor mörkt
- 2.5 msk chilipeppar färsk
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk oregano
- salt
Tillbehör
rödlök
inlagd jalapeño
gräddfil
ost
tortilla chips
Gör så här
1
Bryn kött och bacon i lite olja. Tillsätt löksorterna och paprika och fräs på låg värme. Häll i tomater och öl. Låt koka upp och skumma av väl.
2
Tillsätt chilipeppar, spiskummin och oregano och låt koka under lock i 2-3 timmar tills köttet nästan faller sönder. Smaka av med salt. Servera med finhackad rödlök, inlagd jalapeno, gräddfil, riven ost och tortilla chips.
Baka ett vanligt ljust matbröd och fyll det med inlagd jalapeno
och cheddarost i små kuber.