Du behöver
- 2-3 potatisar
- 1 msk smält smör
- 2 portioner raggmunkssmet av pulver
- 1/2 msk strösocker
- Gul tomatsallad:
- 3 fasta, gula tomater
- (eller 10 minitomater)
- 1/2 msk finstrimlad purjo
- ett par kvistar (färsk) dragon
- 1 tsk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk varmt vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 tsk senap
- Att servera till:
- stekt rimmat bogfläsk
Gör så här
1
1. Skala potatisen, riv den grovt på rivjärn. Pensla plättjärnet lätt med smält smör och lägg lite potatisriv i varje fack. Låt potatisen steka på medelvärme ett par minuter.
2
2. Gör raggmunkssmet enligt paketets anvisning, tillsätt sockret.
3
3. Fyll upp med raggmunkssmet i plättlaggen, grädda på knapp medelvärme, vänd försiktigt och stek färdigt till fin färg.
4
4. Skiva tomaterna tunt (cocktailtomater halveras bara) och blanda med purjostrimmel i skål. Skaka ihop resten av ingredienserna till en dressing och slå över.
5
5. Servera med ett par skivor stekt rimmat bogfläsk vardera, samt tomatsallad.