Du behöver
- 10 blad vitkål
- 200 g fryst spenat,
- tinad och väl avrunnen
- 1 gul lök (100 g), hackad
- 2 dl hasselnötter, hackade
- 2 skivor fullkornsbröd,
- kantskurna och smulade
- 1 dl klippt persilja
- salt
- svartpeppar
- Grön sås:
- 4 dl gröna ärter,
- djupfrysta och tinade
- 1 dl krämig kokosmjölk
Gör så här
1
Förväll vitkålsbladen i kokande saltat vatten i 3–4 minuter.
2
Lyft upp dem och låt dem svalna. Skär därefter bort den grova mittnerven. Blanda spenat, lök, nötter, bröd och persilja. Salta och peppra.
3
Lägg ut vitkålsbladen och fördela röran. Rulla ihop dolmarna. Grädda dolmarna i 200 graders ugnsvärme i 30 minuter.
4
Mixa ärterna och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med salt och peppar. Såsen serveras varm eller kall.