Du behöver

  • 10 blad vitkål
  • 200 g fryst spenat,
  • tinad och väl avrunnen
  • 1 gul lök (100 g), hackad
  • 2 dl hasselnötter, hackade
  • 2 skivor fullkornsbröd,
  • kantskurna och smulade
  • 1 dl klippt persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • Grön sås:
  • 4 dl gröna ärter,
  • djupfrysta och tinade
  • 1 dl krämig kokosmjölk

Gör så här

1
Förväll vitkålsbladen i kokande saltat vatten i 3–4 minuter.

2
Lyft upp dem och låt dem svalna. Skär därefter bort den grova mittnerven. Blanda spenat, lök, nötter, bröd och persilja. Salta och peppra.

3
Lägg ut vitkålsbladen och fördela röran. Rulla ihop dolmarna. Grädda dolmarna i 200 graders ugnsvärme i 30 minuter.

4
Mixa ärterna och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med salt och peppar. Såsen serveras varm eller kall.