Du behöver

  • Marinerade rödbetor:
  • 500 g rödbetor (2 stora)
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Rostad mandelpotatis:
  • 800 g mandelpotatis
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Pepparotssåsen:
  • 3 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 msk maizenaredning
  • salt och peppar
  • 1 dl riven pepparot
  • Fisken:
  • 1 tsk matolja
  • 600 g gös
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Marinerade rödbetor:

2
Skala och skiva rödbetorna tunt med en osthyvel. Vänd ihop med honung, vinäger, olivolja, salt och peppar. Låt dra 30 minuter före servering.

3

4
Rostad mandelpotatis:

5
Värm ugnen till 225 grader. Dela potatisen på längden och lägg i en långpanna med snittytan upp. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen i 35–40 minuter. Strö över flingsalt.

6

7
Pepparrotssåsen:

8
Koka upp vatten, fiskfond, vin. Koka ihop under 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter, red av med maizena, smaka av med salt och peppar. Rör i pepparoten, koka upp och sila omedelbart såsen över i en annan kastrull. Mixa såsen med en stavmixer så den blir skummig.

9

10
Fisken:

11
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Salta och peppra fisken. Halstra den någon minut på varje sida. Efterstek i ugnen (när potatisen är klar) på eftervärmen i 4–5 minuter.

12
Servera med tillbehören och lite plockad dill och nyriven pepparrot.