Du behöver
- 1 kg zucchini
 - 1 msk salt
 - ägg
 - 0.5 dl ströbröd
 - 200 g fetaost smulad grekisk
 - 0.5 dl parmesanost
 - 2 dl potatismos (ej pulvermos)
 - 1 tsk mynta eller n
 - 1 krm svartpeppar
 - 1 msk vetemjöl
 
Fritering:
                                                                vetemjöl
                                                                majsolja 
Till servering:
hackad persilja citronskivor
Tsatsiki:
                                                              1 l yoghurt                       naturell
                                                              0.75 st gurka
                                                                salt
                                                              2.5 st pressade vitlöksklyftor
                                                              0.5 dl olivolja
                                                              1 st dill                       kvist hackad
                                                              1 msk vin
                                    

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Den här rätten vann ett av fem förstapris i Icakurirens stora läsartävling om bästa gröna maträtt. Resultatet av tävlingen presenterades i Icakuriren nummer 21/97. Receptets upphovskvinna Nicoletta Moskov är från Bromma i Stockholm.