Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 100 g morot, riven
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen
  • svartpeppar
  • lite olivolja till stekning
  • 1 dl svarta bönor, avsköljda
  • 1 dl vita bönor, avsköljda
  • 1 msk finhackad purjolök
  • några droppar olivolja
  • en nypa salt
  • Tillbehör:
  • färdig tsatziki och färsk timjan

Gör så här

1
Blanda nötfärs, morot, grädde, salt och svartpeppar i en rymlig bunke. Arbeta färsen väl och forma till två biffar.

2
Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme i cirka 3–4 minuter på varje sida.

3
Blanda svarta och vita bönor med purjolök i en rymlig skål. Droppa i lite olivolja, rör runt och smaka av med lite salt.

4
Lägg upp bönsallad och biffarna på serveringstallrikar och toppa med tsatziki och färsk timjan.