Du behöver

  • 1 klyfta vitkål, 300 g
  • 1–2 squash, 500 g
  • 1 ask sockerärter
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 liter kokhett vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 burk (410 g) stora vita bönor
  • 1 burk (400 g) körsbärstomater
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk jungfruolivolja
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
1. Strimla kålen tunt, tärna squashen, dela ärterna rakt över, skiva sellerin tunt. Lägg allt i en rymlig kastrull, häll på kokande vatten, lägg i buljongtärningar och tomatpuré. Koka upp, koka grönsakerna knappt mjuka, 8–10 minuter.

2
2. Skölj bönorna och lägg i, tillsätt tomater med spad, koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och olja.

3
3. Strö på ost. Ät fullkornsbröd till.