Du behöver
- 1 klyfta vitkål, 300 g
- 1–2 squash, 500 g
- 1 ask sockerärter
- 3 stjälkar selleri
- 1 liter kokhett vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 burk (410 g) stora vita bönor
- 1 burk (400 g) körsbärstomater
- salt och vitpeppar
- 2 msk jungfruolivolja
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
1. Strimla kålen tunt, tärna squashen, dela ärterna rakt över, skiva sellerin tunt. Lägg allt i en rymlig kastrull, häll på kokande vatten, lägg i buljongtärningar och tomatpuré. Koka upp, koka grönsakerna knappt mjuka, 8–10 minuter.
2
2. Skölj bönorna och lägg i, tillsätt tomater med spad, koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och olja.
3
3. Strö på ost. Ät fullkornsbröd till.