Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 2–3 squash (cirka 900 g), hackade
  • rapsolja att steka i
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 100 g bladspenat
  • 1–2 dl färsk basilika
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Klicken
  • 1 knippe rädisor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl lätt-creme fraiche

Gör så här

1
1 Stek lök och squash i några minuter i olja. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp.

2
2 Hacka spenat och basilika grovt och lägg i. Koka i cirka 10 minuter. Mixa soppan, vispa ner grädde och vetemjöl och koka upp igen.

3
3. Finhacka rädisor, blanda med vitlök och creme fraiche. Servera soppan med röran och fullkornsmacka med ost.