Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 2–3 squash (cirka 900 g), hackade
- rapsolja att steka i
- 1 liter vatten
- 2 tärningar kycklingbuljong
- 100 g bladspenat
- 1–2 dl färsk basilika
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk vetemjöl
- Klicken
- 1 knippe rädisor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 dl lätt-creme fraiche
Gör så här
1
1 Stek lök och squash i några minuter i olja. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp.
2
2 Hacka spenat och basilika grovt och lägg i. Koka i cirka 10 minuter. Mixa soppan, vispa ner grädde och vetemjöl och koka upp igen.
3
3. Finhacka rädisor, blanda med vitlök och creme fraiche. Servera soppan med röran och fullkornsmacka med ost.