Du behöver

  • 200 g grönkålsblad färska, eller ca 200 g fryst hackad grönkål
  • 2 st potatis mjölig sort
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 krm muskotnöt riven
  • 1 krm kajennpeppar eller stänk av tabasco
  • salt

Garnering:

100 g chèvre (vit getost)
2 msk hasselnötskärnor eller valnötskärnor, hackade

Gör så här

1
Färska grönkålsblad repas, sköljs väl och kokas med lite vatten i kastrull med lock cirka 5 minuter. Häll bort vattnet och grovhacka bladen.

2
Skala och skär potatisarna i bitar, klyv, skölj och snitta purjon. Fräs bådadera och grönkål 2 minuter i het olja. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka 8-10 minuter. Mosa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med balsamvinäger, muskotnöt, kajenn och salt om så behövs.

3
Skär osten i snibbar, vänd dem i hackade nötter och lägg ostbitarna i soppan i tallrikarna. Servera bröd till.


Kommentar:
Järnrikt!