Du behöver
- 200 g grönkålsblad färska, eller ca 200 g fryst hackad grönkål
- 2 st potatis mjölig sort
- 0.5 st purjolök
- 1 msk olivolja
- 1 l vatten
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 krm muskotnöt riven
- 1 krm kajennpeppar eller stänk av tabasco
- salt
Garnering:
100 g chèvre (vit getost)
2 msk hasselnötskärnor eller valnötskärnor, hackade
Gör så här
1
Färska grönkålsblad repas, sköljs väl och kokas med lite vatten i kastrull med lock cirka 5 minuter. Häll bort vattnet och grovhacka bladen.
2
Skala och skär potatisarna i bitar, klyv, skölj och snitta purjon. Fräs bådadera och grönkål 2 minuter i het olja. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka 8-10 minuter. Mosa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med balsamvinäger, muskotnöt, kajenn och salt om så behövs.
3
Skär osten i snibbar, vänd dem i hackade nötter och lägg ostbitarna i soppan i tallrikarna. Servera bröd till.
Järnrikt!