Du behöver
- 1 1/2 dl riven kokos
- 8 äggulor
- 1 dl florsocker
- 5 dl vispgrädde
- 1 förpackning kokoskräm (250 g), en fetare kokosmjölk som finns på asiatiska hyllan i butiken
- Rabarber
- 600 g rabarber
- 1 vaniljstång
- 2 dl vatten
- 1 1/2 dl strösocker
Gör så här
1
Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna så att den blir en aning gulbrun. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst, vispa grädden. Vänd ihop äggvispet med grädden och kokoskrämen, blanda i den rostade kokosen. Klä en
2
1-liters brödform med fuktad plastfilm, häll i smeten och vik över plastfilmen. Ställ i frysen, helst över natten men minst 4 timmar.
3
4
Rabarber:
5
Ansa, skala och skär rabarberna i bitar. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna ner i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt vatten och socker. Koka upp och låt koka sakta i 2 minuter. Lägg i rabarberna och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna före servering.
6
Ställ parfaiten i kylen 45 minuter före servering.