Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter,
  • 1 burk cocktailtomater (eller plommontomater)
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 burk vita stora bönor
  • 2 dl blekselleristjälkar
  • 0,6 kg koljafiléer
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk finhackad persilja
  • 3 msk limesaft
  • salt
  • 1 baguette

Gör så här

1
Skiva lök. Värm olja i en hög gryta och fräs löken genomskinlig. Pressa i vitlök. Skiva morötter och häll i tillsammans med tomater och buljong.

2
Låt soppan sjuda i 10 minuter. Blanda i bönor och blekselleri och koka ytterligare någon minut.

3
Skär fisken i bitar. Lägg fiskköttet i soppan och sjud den i högst 4 minuter. Låt inte soppan koka. Strö över finhackad dill och persilja. Smaka av soppan med limesaft och salt. Värm en baguette och servera till.