Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter,
- 1 burk cocktailtomater (eller plommontomater)
- 1 liter fiskbuljong
- 1 burk vita stora bönor
- 2 dl blekselleristjälkar
- 0,6 kg koljafiléer
- 1 msk dill, hackad
- 1 msk finhackad persilja
- 3 msk limesaft
- salt
- 1 baguette
Gör så här
1
Skiva lök. Värm olja i en hög gryta och fräs löken genomskinlig. Pressa i vitlök. Skiva morötter och häll i tillsammans med tomater och buljong.
2
Låt soppan sjuda i 10 minuter. Blanda i bönor och blekselleri och koka ytterligare någon minut.
3
Skär fisken i bitar. Lägg fiskköttet i soppan och sjud den i högst 4 minuter. Låt inte soppan koka. Strö över finhackad dill och persilja. Smaka av soppan med limesaft och salt. Värm en baguette och servera till.