Du behöver
- 100 g choklad mörk av god kvalitet
- kakao (70 procent)
- 2 msk kaffe starkt kallt
- 2 msk rom
- 2 st äggulor
- 2 st äggvitor
Mangomix
1 pkt frusen mango (250 g)
2.5 msk gelésocker multi eller strösocker
Garnering:
myntablad
Gör så här
1
Smält chokladen på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt kaffe och rom, lite i taget under omrörning . Blanda även ner en äggula i taget och rör till en slät smet.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner dem i chokladsmeten. Fyll i portionsglas.
3
Mixa halvtinad mango och socker. Fördela mangomixen i glasen. Låt stå kallt en stund tills chokladmoussen stelnar något.
4
Garnera med myntakvistar vid serveringen. Låt en kopp starkt nybryggt kaffe avsluta måltiden.