Du behöver

  • 100 g choklad mörk av god kvalitet
  • kakao (70 procent)
  • 2 msk kaffe starkt kallt
  • 2 msk rom
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor

Mangomix

1 pkt frusen mango (250 g)
2.5 msk gelésocker multi eller strösocker

Garnering:

myntablad

Gör så här

1
Smält chokladen på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt kaffe och rom, lite i taget under omrörning . Blanda även ner en äggula i taget och rör till en slät smet.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner dem i chokladsmeten. Fyll i portionsglas.

3
Mixa halvtinad mango och socker. Fördela mangomixen i glasen. Låt stå kallt en stund tills chokladmoussen stelnar något.

4
Garnera med myntakvistar vid serveringen. Låt en kopp starkt nybryggt kaffe avsluta måltiden.