Du behöver

  • 300 g vit choklad
  • 5 cm vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 6 äggvitor
  • 3/4 liter färska jordgubbar
  • 1/2 dl strösocker
  • saften av 1 limefrukt
  • 2 msk (grovhackade) pistagenötter

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och lägg i mikrotålig skål. Snitta vaniljstångsbiten och skrapa ner de svarta fröna bland chokladen. Mikra chokladen halvsmält på högsta effekt 30 sekunder i taget. Ta ut och låt värmen jämna ut sig några minuter. Rör om tills allt är smält. Låt svalna innan en äggula i taget rörs in i smeten.

2

3
Vispa äggvitorna till hårt skum med fettfria redskap. Vänd ner dem i chokladsmeten och fördela dem i portionsformar. Låt moussen stelna i kylskåp, minst 4 timmar.

4

5
Skölj och ansa jordgubbarna, skär dem i bitar. Varva dem med sockret i en bunke och pressa limesaft över. Vänd om emellanåt.

6

7
Servering: Täck de kalla mousserna med marinerade jordgubbar. Strö pistagenötter över, om så önskas.