Du behöver

  • 225 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk pulverkaffe finstött
  • 2 st äggulor
  • 270 g vetemjöl

Gör så här

1
Rör smör, socker, siktad kakao och kaffepulver till en smidig massa med elvispen på lågt varv. Tillsätt en äggula åt gången, varvat med mjölet. Arbeta samman till en jämn deg.

2

3
Dela degen i två lika bitar och trilla varje bit till en omkring fyra centimeter tjock rulle. Vira i folie och låt vila minst en timme i kylen.

4

5
Skär knappt centimetertjocka skivor och fördela dem på två papprade plåtar. Ta fram ett litet runt mått. En äppelpipa, en grov fingerborg eller ett slätt spritsmunstycke duger bra. Ta ut en rund degbit i varje kakskiva, lägg på separat papprad plåt.

6

7
Grädda varje plåt för sig mitt i 175 grader varm ugn, cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Kakorna blir bäst om de får ligga över natten före förtäring. Men det är rätt svårt att vänta!

8
Förvaras i tät burk eller frys.