Du behöver

  • 2 1/2 dl kokt mosad pumpa
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl flytande smör- och rapsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 dl russin
  • 1 dl hackade valnötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Koka pumpaköttet mjukt, häll upp i durkslag och låt rinna av. Kör i mixern till mos. Blanda pumpamoset med farinsocker och smör- och rapsolja. Blanda vetemjölet med vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och ingefära.

2
Rör ner de torra ingredienserna i pumpamoset tillsammans med russin och valnötter. Klicka ut kakorna på bakplåtspapper och grädda i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Kakorna flyter ut en aning och blir mjuka och härligt sega.