Du behöver

  • 14 minitacos
  • 3 plommontomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • 1 påse (40 g) tacokryddor
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • salt
  • 1 paket minitacos (taco tubs), (14 minitråg)
  • 1/4 huvud isbergssallad, finstrimlat
  • 14 små peperoni
  • färska korianderblad

Gör så här

1
Skålla tomaterna (snitta skalet på ett par ställen, lägg tomaterna i kokande vatten 1–2 minuter tills skalet lossnar, spola med kallvatten och dra av skalet). Avlägsna kärnorna och grovhacka tomatköttet.

2
Skala och hacka löken. Fräs den blank i smöret i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning tills färsen får lite stekfärg. Tillsät kryddorna ur påsen samt limeskal. Rör om och tillsätt limesaften. Ta pannan av plattan och rör ner tomathacket. Smaka av med salt.

3
Rada upp tacotrågen. Bottna med några salladsstrimlor. Fördela färsen ovanpå, toppa med peperoni och garnera med korianderblad. Serveras medan färsen fortfarande är ljummen.

4
Jättebra handmat på stående fot som tilltugg till välkomstdrinken.