Du behöver
- 50 g smör
- 2 medelstora ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 200 g riven kokos
- Glasyr:
- 1 1/2 dl siktat florsocker
- cirka 1 msk citruslikör eller pressad apelsin
- Garnering:
- 2 msk hackat syltat apelsinskal
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen riktigt pösiga med sockret i en bunke. Blanda i kokosflingorna och det svalnade smöret. Låt smeten stå och svälla cirka 15 minuter, rör om emellanåt.
2
3
Pappra en plåt och klicka ut smeten i drygt matskedsstora toppar på papperet. Forma till dem med fingrarna och grädda sedan 10–12 minuter mitt i 175 grader varm ugn. Ta ut och låt svalna på galler. Förvara kakorna (ett par dagar) i tät burk tills de ska serveras.
4
5
Glasera en stund före serveringen: Rör florsockret jämnt med likör eller juice. Skeda lite glasyr över varje kokoskaka och strö i syltat apelsinskal. Låt glasyren stelna.