Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 medelstora ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • Glasyr:
  • 1 1/2 dl siktat florsocker
  • cirka 1 msk citruslikör eller pressad apelsin
  • Garnering:
  • 2 msk hackat syltat apelsinskal

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen riktigt pösiga med sockret i en bunke. Blanda i kokosflingorna och det svalnade smöret. Låt smeten stå och svälla cirka 15 minuter, rör om emellanåt.

2

3
Pappra en plåt och klicka ut smeten i drygt matskedsstora toppar på papperet. Forma till dem med fingrarna och grädda sedan 10–12 minuter mitt i 175 grader varm ugn. Ta ut och låt svalna på galler. Förvara kakorna (ett par dagar) i tät burk tills de ska serveras.

4

5
Glasera en stund före serveringen: Rör florsockret jämnt med likör eller juice. Skeda lite glasyr över varje kokoskaka och strö i syltat apelsinskal. Låt glasyren stelna.