Du behöver
- ca 250 g lövbiff
- 1 msk japansk soja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm svartpeppar
- 3–4 salladslökar ca 100 g färska eller frysta haricots verts
- 1–2 msk rapsolja
- salt
- 2–3 msk Chili & red paprika nötblandning (Estrella)
Gör så här
1
1 Skär lövbiffen i bitar. Blanda soja, skalad och pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och ruska om så att alla köttbitar kommer i kontakt med marinaden. Låt ligga cirka 15 minuter.
2
3
2 Skölj, ansa och skär salladslökarna i bitar. Ansa och skölj bönorna eller använd frysta bönor som de är.
4
5
3 Woka först hastigt grönsakerna i lite olja. Ta upp dem och öka värmen. Woka köttet i resten av oljan. Lägg ner grönsakerna och nötterna när köttet är nästan helt klart.
6
7
4 Bjud direkt med fullkornsris och en sallad, sojasås och en blandad sallad.
Att servera till:
fullkornsris
blandad sallad