Du behöver

  • ca 250 g lövbiff
  • 1 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 3–4 salladslökar ca 100 g färska eller frysta haricots verts
  • 1–2 msk rapsolja
  • salt
  • 2–3 msk Chili & red paprika nötblandning (Estrella)

Gör så här

1
1 Skär lövbiffen i bitar. Blanda soja, skalad och pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och ruska om så att alla köttbitar kommer i kontakt med marinaden. Låt ligga cirka 15 minuter.

2

3
2 Skölj, ansa och skär salladslökarna i bitar. Ansa och skölj bönorna eller använd frysta bönor som de är.

4

5
3 Woka först hastigt grönsakerna i lite olja. Ta upp dem och öka värmen. Woka köttet i resten av oljan. Lägg ner grönsakerna och nötterna när köttet är nästan helt klart.

6

7
4 Bjud direkt med fullkornsris och en sallad, sojasås och en blandad sallad.


Kommentar:
Att servera till:
fullkornsris
blandad sallad