Du behöver
- 1 dl mjölk eller vatten, ljummen
- (37 grader)
- 1/2 (à 50 g) paket jäst
- 1 msk olja
- 1 krm salt
- ca 2 1/2 dl vetemjöl
- Fyllning
- Olja
- 150 g skivad ost, gärna port salut
- 10-12 avrunna ansjovisfiléer
- 4 tomater, skalade och skivade
- 1 krm oregano eller mejram
- 2 msk riven ost
Gör så här
1
Vispa vätska och jäst slätt. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta till en deg och låt jäsa ca 30 minuter. Kavla eller platta ut degen tunt och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Fördela fyllningen. Börja med den
2
skivade osten och sluta med riven ost. Låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda i 250 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Servera pizzan i bitar, varm eller kall.
Passar till knytkalaset eller på buffébordet.