Du behöver
- 1 liten gul lök
 - 1 potatis
 - 1 tsk olivolja
 - 1 burk (ca 280 g) sparris i bitar
 - 3 dl vatten
 - 1/2 grönsaksbuljongtärning
 - (ca 1 dl sparrisspad)
 - 4-6 kvistar färsk timjan eller 2 krm torkad
 - 1/2-1 dl crème fraîche
 - salt
 - svartpeppar
 - 2-3 msk klippt gräslök
 
Gör så här
1
                Skala lök och potatis. Skär alltsammans i småbitar och fräs i olivolja tills både lök och potatis blir mjuka utan att ta färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, sparrisspad och timjan. Låt koka 10-15 minuter. Lägg sparrisbitarna i soppan, spara eventuellt några knoppar till garnering. Kör soppan slät med hjälp av stavmixer eller matberedare.
            
2
                Rör till sist ner crème fraîche och smaksätt med lite salt, nymald svartpeppar och rikligt med gräslök.
            
3
                Servera soppan het med en ostgratinerad tomat- och salamimacka.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







