Du behöver

  • 600 g benfri fläskkarré
  • 2 stora lökar
  • 1 msk smör/margarin
  • 1-2 tsk curry
  • 2 äpplen
  • 3 tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • kinesisk soja
  • salt
  • vit-/svartpeppar
  • ev. rostade mandelspån
  • Att äta till:
  • kokt ris

Gör så här

1
Skär karrén i tjocka strimlor och skiva löken. Bryn dem tillsammans och dofta över curryn. Låt steka på svag värme ytterligare en stund.

2
Skala och klyfta äpplena. Skålla, skala och klyfta tomaterna. Lägg alla klyftorna i grytan och tillsätt grädden. Låt rätten sjuda tills äpplena är mjuka. Smaka av med soja, salt och peppar.

3
Vid festliga tillfällen kan man strö över rostade mandelspån strax före serveringen. Servera ris till och ät gärna ur små skålar med pinnar.


Kommentar:
Med det här receptet vann Kristina Andersson i Åstorp pris i vår tävling “Den godaste karrén”.