Du behöver

  • 1 dl äppeljuice koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 2 st kanel påsar hel
  • 1 st stjärnanis påse hel
  • 3 bitar pomeransskal torkade
  • limefrukt skalet av 1 vältvättad
  • 4 dl flädersaft koncentrerad
  • 11 dl vatten

Gör så här

1
Koka upp äppeljuice och vatten med kryddor och skal i en kastrull som rymmer minst 3 liter. Låt kastrullen stå med locket på i rumsvärme över natten.

2
Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt flädersaft och vatten, lilla mängden först. Smaka om du vill späda ytterligare.

3
Värm strax före servering. Glöggen ska inte koka, bara ryka.


Kommentar:
Espressokopparna kan extraknäcka som glöggmuggar. Termos funkar för glögg också, men doften kan vara svår att diska ur.