Du behöver

  • 1 liter blandat grönt, t.ex
  • färsk spenat och kruksallad
  • 2 kycklingfiléer
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 paket bacon
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • Dressing:
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk solrosolja
  • 2 krm salt

Gör så här

1
Skölj det gröna och låt rinna av väl i durkslag eller på handduk.

2
Skär kycklingfiléerna i breda bitar och fräs dem några minuter i lite smör, krydda. Fräs sedan baconet och låt det rinna av på lite hushållspapper.

3
Halvera och kärna ur avokadon, skär bort skalet och skär den i bitar. Skala och strimla löken.

4
Lägg rejält med sallad på varje tallrik och fördela kyckling, bacon, avokado och lök ovanpå. Blanda dressingen och häll den över.