Du behöver

  • 1 kg plommon ca 12 st
  • 7 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 st kanelstång hel
  • myntablad till garnering
  • 2 dl vaniljsås vispbar
  • 1.5 msk rom

Gör så här

1
Skölj plommonen. Dela dem och ta ur kärnorna. Koka upp vatten med socker och kanelstång i en vid traktörpanna. Lägg i plommonhalvorna och koka upp igen. Fasta plommon behöver koka 3 minuter, välmogna plommon endast 1 minut.

2

3
Ta pannan av plattan och låt plommonen kallna i lagen. Kan med fördel göras 1–2 dagar före servering. Förvara i kylskåp.

4

5
Skeda upp plommonen med sitt spad i serveringsskålar. Garnera med färska myntablad.

6
Vispa köpt vaniljsås till fluffig konsistens. Lägg såsen i en serveringsskål och stänk på rom. Serveras till plommonen.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows