Du behöver
- 1 kg plommon ca 12 st
- 7 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 st kanelstång hel
- myntablad till garnering
- 2 dl vaniljsås vispbar
- 1.5 msk rom
Gör så här
1
Skölj plommonen. Dela dem och ta ur kärnorna. Koka upp vatten med socker och kanelstång i en vid traktörpanna. Lägg i plommonhalvorna och koka upp igen. Fasta plommon behöver koka 3 minuter, välmogna plommon endast 1 minut.
2
3
Ta pannan av plattan och låt plommonen kallna i lagen. Kan med fördel göras 1–2 dagar före servering. Förvara i kylskåp.
4
5
Skeda upp plommonen med sitt spad i serveringsskålar. Garnera med färska myntablad.
6
Vispa köpt vaniljsås till fluffig konsistens. Lägg såsen i en serveringsskål och stänk på rom. Serveras till plommonen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows