Du behöver
- rabarberstjälk (ca 500 g)
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl sirap eller strösocker
Vit chokladkräm
100 g blockchoklad vit
2 dl lätt crème fraiche
Garnering:
37.5 g blockchoklad
strössel
Gör så här
1
Skölj, ansa och skär rabarberstjälkarna i centimeterbreda bitar.
2
Häll potatismjöl (och socker om det används i stället för sirap) i en rymlig plastpåse. Lägg i rabarbern och ruska om ordentligt. Flytta över alltsammans till en ugnssäker form. Ringla över sirapen och blanda om.
3
4
Placera formen i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 25 minuter. Blanda om försiktigt efter halva tiden. Låt rabarbern kallna.
5
6
Vit chokladkräm:
7
Smält den vita chokladen 2 x 1 minut i mikrovågsugn på cirka 750 W effekt. Rör om efter varje minut, så att chokladen blir jämn och slät. Eller smält chokladen i vattenbad.
8
9
Rör direkt samman den varma chokladen med creme fraiche. Använd en gaffel, och rör kraftigt så att krämen blir helt slät. Låt den stå kallt minst en timme innan serveringen.
10
11
Chokladpinnar:
12
Smält den mörka chokladen i en plastpåse i mikrovågsugn eller vattenbad. Klipp ett litet hål i påsens ena hörn och tryck ut chokladen i raka linjer på ett bakplåtspapper. Häll på lite karamellströssel och låt stelna på sval plats.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows