Du behöver

  • smör till formarna

Bottnar

3 dl vetemjöl (180 g)
0.5 tsk kanel malen
0.5 tsk bakpulver
100 g smör
2 1/2 msk strösocker
0.5 st ägg

Fyllning:

300 g mandelmassa kall
100 g smör rumsvarmt
5 st ägg
1.25 dl vetemjöl (ca 75 g)
1 tsk bakpulver
24 st moreller frysta/inlagda eller hallon

Garnering:

1.5 dl florsocker rosa
1 msk röd hushållsfärg
1/2-1 msk vatten

Gör så här

1
Smörj runda aluminium- eller pappmazarinformar väl, lättast när de är staplade.

2
Mixa eller hacka ihop ingredienserna till bottnarna.

3
Tryck ut klumpen till en tjock platta, vira i plastfolie och låt vila i kylen någon timme eller två.

4
Riv mandelmassan till fyllningen grovt på rivjärn ner i en bunke, klicka i smör och rör blandningen smidig. Blanda i ett ägg i sänder under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör i det också.

5
Kavla degen cirka 3 mm tjock. Platta ut en osmord mazarinform och använd den som mall: skär runt den och lägg över degen i en form.

6
Lägg ett körsbär i varje form och fördela mandelfyllningen ovanpå i formarna.

7
Grädda cirka 15 minuter i nedre delen av 200 grader varm ugn. Ta ut och låt stå ett par minuter innan kakorna ställs på galler att svalna.

8

9
Garnering:

10
Blanda en bredbar glasyr av siktat florsocker, hushållsfärg och vatten, börja med mindre mängden. Bred glasyr tjockt på de kalla kakorna, låt stelna.

11
Mazarinerna kan frysas några veckor.

12
Pudra eventuellt en florsockerdetalj på helt

13
tinade mazariner genom en lattemall (se bilden) strax före servering.