Du behöver
- rumsvarmt smör och ströbröd till formen
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 1/4 dl brun farin
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 1 1/2 tsk malen ingefära
- 1 1/2 tsk malda kryddnejlikor
- 2 tsk malen kanel
- 2 3/4 dl (165 g) vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 påse (35 g) hackat suckat
- 100 g korinter
- 1 msk vetemjöl
Gör så här
1
Smörj och bröa en kransform som rymmer 1 1/2 liter.
2
Smält 100 gram smör och låt svalna. Rör ägg och socker pösigt med elvispen. Tillsätt crème fraiche, det svalnade smöret, alla kryddor, mjöl och bakpulver. Rör väl med elvispen. Blanda suckat och korinter med
3
1 msk vetemjöl och vänd ner med sked i smeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av 175 grader varm ugn omkring 45 minuter.
4
Ta ut när kakan släppt formens kant och provstickan förblir torr vid stickprov. Låt kakan stadga sig ett par minuter innan den stjälps på tallrik och får svalna med formen över sig. Låt stå ett dygn.
5
Håller en vecka i rumsvärme, väl täckt.