Du behöver
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- rivet skal av 1 stor, blond, tvättad apelsin
- 200 g riven kokos
- Garnering
- 75 g vit choklad
- 2 tsk neutral matolja
Gör så här
1
Smält fettet, låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Vänd till sist i apelsinskal, kokos och smör, blanda väl. Låt blandningen vila 10 minuter i rums-temperatur.
2
Klicka smeten matskedsvis i toppar på papprad
3
plåt, hjälp till med tumme och pekfinger. Grädda mitt i 175 grader varm ugn ungefär 12 minuter. Låt svalna på galler.
4
Smält chokladen på låg effekt, cirka 450 W i mikron, omkring 1 minut. Rör i oljan och skeda över kokosbergen, låt stelna. Riktigt hård blir vit choklad inte.
5
Kan förvaras i tät burk i rumstemperatur någon vecka, eller frysas upp till 3 månader.