Du behöver
- 100 g smör rumsvarmt
- 2 msk strösocker
- 1 dl russin
- 1 st ägg
- 2 msk grädde och 2 msk vatten
- mjölk eller 4 msk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Tillbehör
pappersformar
Dekoration
1 st ägg vispat
pärlsocker
Gör så här
1
Plocka fram smöret en stund innan så det hinner mjukna något.
2
Om du glömmer det, skär smöret i små bitar, så blir det snabbare lätt att hantera.
3
Rör det mjuka smöret med sockret till krämig konsistens.
4
Blanda ner russin och ägg.
5
Tillsätt vetemjöl och bakpulver och till sist mjölken.
6
Rör till en jämn smet. Klicka ut och fördela smeten i pappersformar på plåt.
7
Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.
8
Grädda i 200 graders ugnsvärme till gyllenbrun färg. Det brukar ta cirka 10 minuter.