Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 st ägg
  • 2 msk grädde och 2 msk vatten
  • mjölk eller 4 msk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Tillbehör

pappersformar

Dekoration

1 st ägg vispat
pärlsocker

Gör så här

1
Plocka fram smöret en stund innan så det hinner mjukna något.

2
Om du glömmer det, skär smöret i små bitar, så blir det snabbare lätt att hantera.

3
Rör det mjuka smöret med sockret till krämig konsistens.

4
Blanda ner russin och ägg.

5
Tillsätt vetemjöl och bakpulver och till sist mjölken.

6
Rör till en jämn smet. Klicka ut och fördela smeten i pappersformar på plåt.

7
Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.

8
Grädda i 200 graders ugnsvärme till gyllenbrun färg. Det brukar ta cirka 10 minuter.