Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl hallon eller andra bär
  • Frosting
  • 50 g smör
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och smör. Rör ner den torra blandningen i smeten med sked. Tillsätt bär.

3
Klicka smeten i pappersformarna. Fyll dem bara till tre fjärdedelar. Grädda dem mitt i ugnen cirka 12 minuter.

4
Gör frosting. Rumstemperera smöret i en skål i mikron på låg effekt i cirka 1 minut. Rör ihop smöret med cream cheese och florsocker.

5
Vänta tills muffinsen svalnat något innan frostningen breds på. Garnera med färska hallon eller andra bär.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur “Nybakat”, en receptsamling utgiven av Svenska smör.