Du behöver
- 50 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl hallon eller andra bär
- Frosting
- 50 g smör
- 200 g cream cheese
- 2 dl florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och smör. Rör ner den torra blandningen i smeten med sked. Tillsätt bär.
3
Klicka smeten i pappersformarna. Fyll dem bara till tre fjärdedelar. Grädda dem mitt i ugnen cirka 12 minuter.
4
Gör frosting. Rumstemperera smöret i en skål i mikron på låg effekt i cirka 1 minut. Rör ihop smöret med cream cheese och florsocker.
5
Vänta tills muffinsen svalnat något innan frostningen breds på. Garnera med färska hallon eller andra bär.
Receptet är hämtat ur “Nybakat”, en receptsamling utgiven av Svenska smör.