Du behöver
- 1 st tårtbotten
- vinbär sockerkokta röda
- 1.5 dl vispgrädde som vispas
- 1 skiva marsipan (200 g)
Dekor:
florsocker
vinbär röda
Tårtbotten:
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1.5 tsk bakpulver
Till plåten (40 x 25 cm) med kanter:
1 st bakplåtspapper
olja att pensla bakplåtspapperet med
Sockerkokta röda vinbär:
2 st gelatinblad
0.25 dl vatten
400 g vinbär spar några till garnering
1.5 dl strösocker
Tips:
Se upp så inte ovansidan på tårtbottnen blir bränd. Kör in en kall plåt ovanför kakan i så fall.
Bråttom när du plockar vinbär? Frys dem med skaften kvar. Bären är jätteenkla att rensa medan de ännu är frysta.
Kokta vinbär och saft över? Njut dem som tillbehör till glass eller varför inte i en drink.
Marsipan över? Gör små rosor eller blad att dekorera tårtan med.
Varför gelatinblad? De gör saften lite tjockare. Men det går alldeles utmärkt att ta bort dem.