Du behöver

  • 1 liter äppeljuice
  • 4 msk strösocker
  • 3 msk calvados
  • 2 röda äpplen
  • saft och skal av 1 citron

Gör så här

1
Blanda samman juice, socker och calvados. Rör till dess att sockret har löst upp sig.

2
Kärna ur och ansa äpplena men behåll skalet kvar. Kör äppelbitarna i en matberedare tills de är fördelade i små bitar.

3
Tillsätt citronsaft och citronskal så att äpplet inte missfärgas och blir brunt.

4
Blanda samman samtliga ingredienser. Kör i glassmaskin eller frys in. Rör i sorbeten då och då i början av infrysningen.


Kommentar:
God och läskande dessert med en frisk smak av calvados. Garnera gärna med några äppelklyftor. Tryck ut lite citronsaft på klyftorna så att de inte mörknar. Toppa med en kvist mynta eller citronmeliss.

Portioner
1 portion

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows