Du behöver

  • rabarberstänglar (ca 400 g)
  • 2 dl strösocker
  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • jordgubbar Marinerade
  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl rött vin
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång (kan uteslutas)

Till servering

myntablad

Gör så här

1
Ansa och dela rabarbern i mindre bitar. Koka rabarberbitarna med sockret. Sila till en jämn massa. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter. Smält dem i den varma rabarbermassan. Låt svalna. Vispa grädden, blanda med rabarbermassan. Ställ kallt.

2
Skiva jordgubbarna. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka till simmig konsistens. Låt svalna. Blanda lag och jordgubbar. Servera med myntablad.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows