Du behöver
- rabarberstänglar (ca 400 g)
- 2 dl strösocker
- 2 st gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- jordgubbar Marinerade
- 1 l jordgubbar
- 2 dl vatten
- 4 dl strösocker
- 2 dl rött vin
- 2 st stjärnanis
- 1 st kanelstång (kan uteslutas)
Till servering
myntablad
Gör så här
1
Ansa och dela rabarbern i mindre bitar. Koka rabarberbitarna med sockret. Sila till en jämn massa. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter. Smält dem i den varma rabarbermassan. Låt svalna. Vispa grädden, blanda med rabarbermassan. Ställ kallt.
2
Skiva jordgubbarna. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka till simmig konsistens. Låt svalna. Blanda lag och jordgubbar. Servera med myntablad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows