Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker

Till servering:

råsocker

Gör så här

1
Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur märgen med baksidan på en kniv. Vispa ihop vaniljen med övriga ingredienser. Lägg i vaniljstången i smeten och ställ allt kallt några timmar i kylen.

2
Ta upp vaniljstången och fördela smeten i portionsformar. Grädda i vattenbad i 175 graders ugnsvärme 25-35 minuter eller tills bruléen stannat. Tillagningstiden i ugnen beror lite på vilken form du använder.

3
Låt svalna. Strö råsocker över desserten.

4
Låt sockret bli knäckigt under grillvärme i ugnen eller med hjälp av en gasbrännare.


Kommentar:
Creme Brulé serverad med limesorbet och hallonsnaps.
Snabbdessert:
(en riktig fuskis)
Gör en brylépudding på pulver. Köp glass med smak av lime eller citron. Smaka av en god hallonsaft med brännvin.